Nyomástartó Berendezés Műszaki Biztonsági Szabályzat

A Nyomástartó Berendezés Műszaki Szakbizottság létrehozásáról a nyomástartó berendezések, a töltő berendezések, a kisteljesítményű sűrített gáztöltő berendezések műszaki-biztonsági hatósági felügyeletéről és az autógáz tartályok időszakos ellenőrzéséről szóló 2/2016. (I. 5.) NGM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 33. §-a rendelkezik.

A Szakbizottság fő feladata a Rendelet hatálya alá tartozó berendezések létesítése, üzembevétele, üzemeltetése, cseréje, átalakítása, javítása, áthelyezése, vizsgálata és megszüntetése során betartandó, a megfelelő biztonsággal és megbízhatósággal kapcsolatos műszaki követelményeket meghatározó Műszaki Biztonsági Szabályzat módosításának előzetes szakmai egyeztetése. A Műszaki Biztonsági Szabályzat felülvizsgálatára vagy módosítására vonatkozó javaslatát a Szakbizottság az iparügyekért felelős miniszter részére megküldi.

A Szakbizottság a Műszaki Biztonsági Szabályzatban foglalt műszaki követelményrendszer értelmezésére irányelvet dolgozhat ki, melynek alkalmazása önkéntes.

A szabályzatot gondozó 

Nyomástartó Berendezés Műszaki Szakbizottság

A szakbizottság delegáló szervezetei: Tag neve:  Tisztségviselői
 Magyar Ipari Gáz Szövetség  Bezerédy Sándor  
 Magyar PB Gázipari Egyesület  Farkas József alelnök
 Magyar Tartálytechnikai és Nyomástartó Berendezés Szövetség  Szabóné Kácsor Ibolya alelnök
 Magyar Tartálytechnikai és Nyomástartó Berendezés Szövetség  Telek Ferenc  
 Magyar Tartálytechnikai és Nyomástartó Berendezés Szövetség  Vaskó János elnök
 Budapest Főváros Kormányhivatala  Zsigovits Attila  

A szakbizottság titkársági feladatait az Innovációs és Technológiai Minisztérium látja el.
E-mail cím: szakbizottsag--.at.--termekpont.hu
Levelezési cím: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Nyomástartó Berendezés Műszaki Szakbizottság, 1055 Budapest, Honvéd u. 13-15.

PatroNet CMS